Onze groepen

.

De verschillende groepen

Oranje plus

Oranje plus is onze snelste groep.  Wij richten ons hiermee op fietsers die bereid zijn voldoende te trainen om aan een doorgedreven tempo vrij lange ritten te rijden.  De uitdagingen die u in de kalender vindt, worden door deze groep aan een flinke snelheid gereden, zonder in echte competitie te vervallen of het “samen uit samen thuis” principe te laten vallen.  Wel moet u flink getraind zijn om in deze groep uw fietsplezier te vinden.

Oranje

Oranje rijdt quasi hetzelfde programma als oranje plus, maar het tempo ligt er iets lager.  Om hier deel te nemen moet u zeker ook voldoende getraind zijn, de ritten zijn niet te onderschatten.

Blauw plus

Hier verwachten wij de fietsers die wel voldoende tijd aan hun hobby besteden, maar die de snelheid in de oranje-groepen wat te hoog gegrepen vinden.  De afstanden worden een beetje korter gehouden maar ritten van 4 tot 5 uur (en soms meer) in de loop van het seizoen zijn geen uitzondering.

Blauw

Blauw is de groep waar wij u ritten aanbieden die geschikt zijn om uw vormpeil en basis te vormen of te onderhouden.  De snelheid is beperkt en de ritten zijn 3 tot 4 uur lang.  In deze groep wordt u opgevangen door ervaren fietsers die goed weten hoe zij u een gezonde sportieve rit moeten helpen doorkomen.

Basic

De Basic groep rijdt tochtjes van een 50-tal kilometer.  In de zomer kunnen deze oplopen tot 60 km met dan eventuel een pauze onderweg.  Elke fietser heeft andere doelen of ambities, sommige zullen na een tijdje mogelijks naar Blauw of Blauw plus willen overschakelen, maar wie daar geen behoefte aan heeft kan met de Basic groep blijven meerijden.

Voor ieder wat wils

Wat is uw “fietsprofiel” ? 

Voornamelijk prestatiegericht ? 

Of rijdt u voor uw gezondheid of ontspanning ? 

Hoeveel tijd wil/kan u besteden aan het fietsen ? 
Het is belangrijk uw eigen mogelijkheden goed in te schatten. 


Bent u nieuw?

Hoe weet u in welke groep u het meeste plezier zal beleven en kan trainen op (eigenlijk net boven) uw eigen niveau?  Neem contact met ons op info@bacwaldefietsclub.be

Wij merken vaak dat de nieuwe fietsers na enige maanden veel verder geraken dan zij hadden gedacht.  Succesverhalen bij de vleet.  De kunst is om goed op te bouwen en geen stappen over te slaan.  En fietsen is een sport waar je wat tijd moet willen insteken.


Samen uit, samen thuis

Het principe “samen uit, samen thuis” staat voorop.
Dat vergt de aandacht en medewerking van iedereen: wie sterk is moet zich al eens kunnen beperken - wie wat minder is moet daar voor uitkomen en dat tijdig aangeven aan de anderen, zodat er kan gereageerd worden.


Onze groepen